Blog

Korte artikelen over aan reizen gerelateerde onderwerpen.

Er gaan van die verhalen rond waarvan je je afvraagt of ze waar zijn. Daarnaast,  is het eigenlijk ook niet belangrijk of het waar is. Maar... het intrigeert toch, het blijft hangen.
Eén van die verhalen is of de Schotse mannen ondergoed dragen onder hun Schotse kilt.

Onderweg met de auto zoeken we soms voor de volgende nacht een plek om te overnachten. Hoe doe je dat en krijg je dan wat je verwacht? Thuis achter de grote computer is het al lastig om te beoordelen wat een geschikte locatie is, op een tablet of smartphone is het nog lastiger.

Vliegen is in Papoea-Nieuw-Guinea echt nodig. Het land is groot en onherbergzaam. Het wegennet is slecht waadoor je, als er al wegen zijn, heel lang onderweg bent. Het vliegen is er duur, wat logisch lijkt als je eens bent meegeweest, de vluchten zitten namelijk halfvol.

Voor het eerst in Australië eten we bij een Griek. Rond 5 uur lopen we er langs en de kaart ziet er wel goed uit. Bovendien kunnen we buiten eten en dat is in Darwin eind augustus best lekker. Op dit tijdstip zit er al een aantal Japanners, maar wij gaan liever eerst nog ergens een biertje drinken.

Eten in Australië, het is soms wennen. We zijn er net voor het seizoen (half december) en een heleboel zaken zijn dicht, duur of slecht. In een stadje van enige omvang schatten we in dat er wel iets te vinden is om te dineren. In de praktijk valt dat dan tegen en blijken we hooguit bij de plaatselijke visboer/frituur fish and chips te kunnen krijgen. In een dorp waarvan we verwachten dat er echt niets is, hebben we zelf wat meegenomen, maar blijkt toch een restaurant aanwezig te zijn (Tilba Tilba).

Er is groot leed en klein leed. Op Ambon deden wij een rondtour over het eiland onder leiding van een gids. Tijdens deze rondrit zouden we ook een bezoek brengen aan fort Haarlem.

Je hebt dat wel eens op reis, je moet wachten. Toegang tot een attractie, wachten op het openbaar vervoer, een frietje....
In Brussel hebben we ook moeten wachten, soms wel twee keer.